Crazy Horse

Așa am înțeles că ceea ce urmează e doar un pustiu incomensurabil în care mă voi rătăci singur.

Se născuse în Bielorusia. Avea 22 de ani și părinții i-au murit în ziua în care a împlinit 15.

 

”Încă îi văd pe amândoi în catafalc, ținând fiecare un buchet de flori pe piept, de-asta nu-mi plac florile!”

 

Acum lucrează într-un bar din Dubai. A refuzat să se culce pe bani, câștigă puțin dar își păstrează demnitatea servind la mese. Trăiește într-un apartament nu mai mare decât o debara. În acea seară a ieșit în oraș să se distreze. O dată la câteva luni face asta împreună cu o amică din India. Dansează, se îmbată, cântă. Ne-am întâlnit într-un local numit ”Crazy Horse”. Eu tocmai ce ajunsesem în oraș pentru câteva zile. I-am spus că sunt scriitor și că ajut oamenii să viseze. Am băut câteva beri împreună.

 

”Vrei să mergem la mine? Vrei să mă înveți să uit?”

 

Și nu ne-am mai despărțit. 4 zile și 4 nopți. 100 de ore de iubire, de extaz, de pierdere, de fericire, aproape o eternitate.

 

”N-o să mă uiți niciodată, nu?”

 

M-am oprit și m-am uitat în urmă. Avioanele crestează cerul precum un cuțit ce intră-n tortul de frișcă. Tu ai rămas în parcarea aeroportului învăluită de un vânt uscat ce bătea dinspre deșert. Mi-am studiat fața în geamul unei patiserii. Îmi părea că inima dă să fugă afară, oriunde altundeva decât în pieptul meu. Mi-e greu să explic, îmi părea că inima mea o să plece lăsându-mă gol precum o vază uitată pe un pervaz de casă scoasă la vânzare. În scurt timp am ajuns deasupra norilor. Pământul s-a făcut nevăzut, ca un trecut ce nu vrei să-l uiți.

 

De-atunci am știut că nu mă voi mai întâlni vreodată cu viața mea adevărată.

 

Cumpără povestea!

error: Content is protected !!