Lemurienii din Madagascar

Se spune că lemurienii din Madagascar, Aye-aye, nu văd corpul fizic al oamenilor ci doar sufletul. Ei posedă o glandă specială care face posibilă ceea ce metafizicienii numesc ”a privi dincolo de sine”. Lemurienii din Madagascar, Aye-aye, sunt singurele ființe care pot vedea fizic ceea ce nu este fizic, chiar și îngeri.

 

”O ai mare?”

 

Asta m-ai întrebat în timp ce urcam scările hotelului. Altceva nu-mi aduc aminte despre ea și despre acea noapte. Nu știu dacă am făcut sau nu sex, nu știu când a plecat sau cine a rămas, nu știu ce culoare avea rochia ei, nu știu dacă luna era pe cer sau dacă era frig în cameră, nu știu dacă a fost mulțumită sau nu de penisul meu, nu știu absolut nimic altceva. Îmi aduc aminte doar de gura ei nedefinită care mă întreabă: o ai mare?

 

M-am trezit în viața mea după câțiva ani. Aveam o relație cu altcineva. În acea zi avusesem un accident. Un vânzător de cartofi intrase cu duba direct în laterala din dreapta mașinii mele. Ambele mașini erau zob. La fel și fruntea vânzătorului de cartofi. Eu am scăpat ușor, doar cu o contuzie ce nu părea să-mi facă probleme. În acel flux de timp împietrit, când mașinile noastre se contorsionau tabla pe tablă, bubuială cu bubuială, parcă auzisem acea voce, ”o ai mare?”. Și m-am speriat, cu adevărat.

 

Încă tremur. Prietena mea de acum mi-a făcut un ceai și mi-a adus un pahar de rom. Îmi mângâie mâna și-mi spune că e aici, lângă mine, și nu pleacă. Și eu știu. Și televizorul e dat pe National Geographic. Și în acea atmosferă de teamă și tremur, cumva, am descoperit că oamenii nu pot să aibă altceva decât suflet. Și prezent. Am coborât din pat și-am îngenunchiat.

 

”Vrei să ne căsătorim?”

 

Cumpără povestea!

error: Content is protected !!