Adobe Photoshop

”Puterea nopții nu aduce altceva decât păreri de rău!”

 

Pun vasele la spălat și niște paste la fiert. Apoi deschid un folder de poze de pe un hard vechi. Când eram fericiți, mă simțeam ca o frezie într-un pahar cu bere. Vocea ta încă și-a păstrat tempoul pe nervul meu vestibular. Te simt ca pe un concept ontologic ușor de acceptat.

 

”Ești, chiar și atunci când nu ești.”

 

Într-una dintre amintiri alergi un motan gras și nesuferit, în altă amintire ai prins apusul soarelui între buricele degetelor și din latul palmelor îți cade pământ fin, de cârtiță. În ultima, te văd boxând cu părul nepieptănat și cu sfârcul sânului drept împietrit de sudoare, sub maiou.

 

Lângă tine m-am simțit etern. Când obișnuiam să bem împreună o sticlă de vin ieftin, buzele mele vorbeau limba ta. Cea proprie si rozalie. Ca un diftong ascendent. Și-mi coborai lin spre suflet. Ca un sirop de tuse ce-ți calmează pieptul.

 

Uneori, însă, te trezești din feerie ca o floare bombardată de grindină, ca o grădină distrusă de furtună. Când ai plecat, mi-ai spus că mă vei șterge din toate fotografiile avute împreună, vei urma un curs de Adobe Photoshop  și mă vei înlocui cu un copac ori cu un cal. Că nu-ți pasă în ce mă transform sau ce rămâne din mine, important e ca tu să nu-ți pierzi zâmbetul.

 

”Sunt un bărbat care încă iubește chiar și lipsa ta.”

 

Pentru că Dumnezeu a pus durere și-n inima bărbaților. În timp, am înțeles că pentru neveste, penisul soțului devine o lemă. Se uită la el ca la un început de adevăr, ca la un sfânt, dar de departe și cu atâta grijă încât nici nu-l mai ating vreodată. De teamă că s-ar scula din adâncurile tenebroaselor plăceri.

 

De aceea, femeile preferă să evite eternitatea.

 

Cumpără povestea!

error: Content is protected !!