Plata chiriei

În Texas e ilegal să bei mai mult de 3 guri de bere stând în picioare iar în Florida, femeile căsătorite care se dau cu parașuta duminica sunt trimise la închisoare.

 

”Când sunt cu tine mă simt liberă, ca și când aș sări de la 10 mii de metri!”.

 

Asta mi-ai spus atunci când ne-am mutat împreună. Am fugit din viețile noastre toxice într-o cămăruță închiriată la subsolul unui bloc de bătrâni. N-am vrut să ducem nimic cu noi. Chiar și pe copii i-am uitat. Ne-am aruncat telefoanele vechi și ne-am șters conturile de email. O aventură de neuitat pe Tărâmul Viitorului Nostru. Așa i-am spus noii noastre vieți. Și ne-am obișnuit repede să trăim cu puțin. Credeam că iubirea ține locul mâncării, că ne protejează de igrasia din pereți și de vânătoarea recuperatorilor de credite. Supraviețuiam doar cu bere și coji de pâine. Și, de la atât de mult sex, slăbiserăm considerabil în cele 6 luni de când a început totul. De câteva zile, liniștea noastră e perturbată de proprietarul imobilului care ne bate cu pumnul în ușă și ne amenință cu evacuarea forțată.

 

”N-o să ne dea afară, iubirea ne salvează!”

 

Când m-am întors de la piață, am găsit un bilet în tocul ușii. Proprietarul ne mulțumea pentru plata datoriilor. Când te-am întrebat cum, mi-ai răspuns cu sinceritate că i-ai cerut bani soțului tău.

 

Și-am simțit c-ai trădat încrederea în Iubire. Că totul este de acum impur și că nu mai merită să continuăm așa. Că parașuta noastră nu se va mai deschide și că nu ne mai putem permite un salt.

 

Înainte să ne despărțim, am mâncat o găleată de aripioare picante cu sos de usturoi de la KFC-ul din apropiere. Și-am băut bere în picioare. Ca o vinovăție care să ne apese sufletul. Pentru mult timp.

 

 

Cumpără povestea!

error: Content is protected !!