Frigider

”Am divorțat.”

 

Până la urmă nici nu mai știu care a fost motivul. Poate din cauza prea multor descurajări ori din prea puține excese. Totul a început cu un somn derutant și puțin. Apoi, încetișor, am devenit doi străini care împărtășeau același frigider și care nu mai simțeau nevoia de a se îmbrățișa în pragul unui coșmar. Am hotărât chiar să ne mai oferim o șansă dar șansa n-a vrut să ne ofere nimic. Așa că am decis să împărțim cărțile, patul însă, nu. Te-am iubit. Așa cum iubești pentru prima dată. Mult și cu pasiune. Am plecat și nu m-ai oprit. Frigiderul ți-a rămas ție. 

 

Somnul derutant și puțin a reapărut. După câțiva ani.

 

”M-am recăsătorit.”

 

Am dat peste iubire ca unul care se împiedică și își rupe piciorul într-o gaură de canal. Când te doare, inima ți se deschide. Tu ești extraordinară, am mai întâlnit o singură femeie ca tine. N-aș avea nimic să-ți reproșez. Mi-am repornit viața și chiar ne-am cumpărat un frigider nou. Oamenii nu se învață niciodată cu o singură greșeală. De fapt, niciodată nu învață. Simt ce n-ar trebui să simt, ca atunci când mănânci cu poftă din cea mai bună ciocolată din lume fără să vrei să te oprești, chiar dacă știi că mai târziu vei vomita. Și întotdeauna vei vomita. Suntem, după cum vă spuneam, foarte bine. Deocamdată, plutim. Prietenii ne invidiază. Deseori ne spun că ar vrea să locuiască în apartamentul nostru amenajat simplu dar cochet și să trăiască viața pe care noi o avem. Ei cred că, printr-un artificiu magic, am găsit al șaptelea cer.

 

”În al șaptelea cer trăiesc doar curvele și câinii fără stăpân. Ascultă, dragă prietene, în viața mea de până acum, am iubit cu adevărat două femei. Pe prima nu mai am voie să o văd.”

 

Cumpără povestea!

error: Content is protected !!